Origami - Bokbinderi - Kort

Lite bilder

Kategori: BokbinderiHär är framsidan på huset jag bor. Jag visade baksidan härom dagen, det kan ni se här.Lite av det här ser jag från mitt rum. Ganska trevligt tycker jag. En liten glimt av sjön och en himla massa skog känns det som.Mitt bord där jag arbetar. Till vänster i bilden har jag lite böcker under press, vet inte om det syns så mycket. Av någon anledning ligger mitt anteckningsblock under press, ni ser den stora metallklumpen. Längst upp på bilden så har jag gjort i ordning så att jag kan häfta ihop en bok (eller sy ihop boken, vilket man inte får säga).

Bladet ni ser med linjanlen bl.a så mäter jag ut i vecket var hålen ska vara så jag kan trä igenom en nål med tråd. Jag har gjort en mall av papp så det är lätt att måtta ut hålen sen.Här har jag limmat ryggen på en bok och sm jag håller på att runda. Det här håller jag på med mestadels varje dag, olika moment i bokbindning.

Jag har känt mig så trött hela tiden. Men nu i eftermiddag har jag piggnat till efter en cykeltur. Jag vill bli pigg snart! Men jag antar att det är en omställning att sätta sig vid skolbänken igen. Jag tycker i alla fall att det verkligen är jättekul att få hålla på med det här! Det är väldigt roligt. Bara jag kunde bli lite piggare. Nya uppgifter och en dunderhosta har dock inte gjort att man känt sig så pigg.

Men jag var Friskis och Svettis igår och det gick bra. Jag fruktade att det inte skulle gå men det gjorde det. Så nu ska det bli Friskis och Svettis två dagar i veckan. Riktigt kul var det också. Jag hoppas jag snart är fullt frisk så jag kan ta i lite mer.

Trött

Kategori: BilderÅh, idag har jag varit jättetrött. Det verkar som hela klassen var lite trött idag. Ska lägga mig tidigt.

Jag har tränat på Friskis och Svettis idag för första gången på evigheter. Det gick bra trots min hosta. Jag har inte hostat mycket alls idag. Jag hoppas att jag ska sova gott i natt efter träningen.

Det är några får i en hage som brukar bräka när jag cyklar in till samhället. Blir alltid lika överraskad varje gång att de är där, mitt bland hus och trädgårdar.

Blandat väder

Kategori: BilderVädret har varit lite blandat idag.

Idag har vi rundat ryggen på anteckningsböckerna vi gör. Jag får ta en bild och visa er. Givetvis hade jag inte kameran med mig. Det är inget farvoritmoment. Det ska gå relativt snabbt eftersom man limmar ryggen och sen bankar lite försiktigt på bokryggen. Gör man fel så är det väldigt svårt att göra om, om det ens är möjligt.... Allt kan inte vara en dans på rosor, även inom bokbinderi som är så roligt.