Origami - Bokbinderi - Kort

Album

Kategori: Kort/Scrapbooking

Idag har jag gått kurs i skrapbooking. Så nu har jag påbörjat mitt album. Det ska bli väldigt kul när den blir klar sedan. Varför väljer man en sån dyr hobbyn och där man vill ha allting som finns i affären? Det är inte roligt för plånboken kan jag tala om. Nu kanske ni vet vad jag önskar mig i födelsedagspresent bl.a?

Jag fick köpt lite askar som jag ska klä med japanskt papper längre fram. Det gäller att ha lite projekt. på gång. Jag vill gå fortsättningskurs i att göra album. Mest för att man blir så inspirerad och träffar andra entusiastiska människor. Sen för att man lär sig mer och alltid får lite mera tips förstås.

Dags för lite stryk!

Kategori: Bokbinderi

Här ser ni vilken våldsam hobby bokbinderi här. Det finns inget utrymme för finkänslighet utan man bankar hårt på vid "kanterna" av ryggen. Detta gör man för att mjuka upp ryggen och forma den. Ni kanske tänkt på att en del böcker är rundade fram och baktill? Det är så här man får till den rundningen.

Limning

Kategori: BokbinderiFörförra gången limmade jag ryggen och lät det torka en vecka. Det var efter att jag hade "tofsat". Men man ser nog inte att jag strukit på ett riktigt tjockt lager med lim. Det är fascinerande hur mycket man arbetar med ryggen. Fast det ska ju hålla ett tag när man bänder upp boken varje gång man läser.